Ock

Okulumuz Çelebi Mehmet Ortaokulu İngilizce dersi öğretmenleri H.Bilge ASAN ve Rahime KURT’un 2022-2023 eğitim öğretim yılında yurt dışından yabancı ortaklarla sürdürmüş oldukları eTwinning projesi  Ulusal Kalite Etiketi(National Quality Label ) ve Avrupa Kalite Etiketi (European Quality Label) almaya hak kazanmıştır.

Ara

Okulumuz İngilizce öğretmeni Halime Asan rehberliğinde 6. Sınıf öğrencilerimizle birlikte “International Speaking Club” isimli proje yürütülmektedir. Yurt içi ve yurt dısı ortakları ile yürütülen projede amacımız öğrencilerimizin herhangi bir kaygı duymadan İngilizce konuşmalarını sağlamaktır.Ayrıca öğrencilerimiz web2.0 araçlarını kullanarak çeşitli ürünler ortaya çıkaracaktır.Bu sayede interneti verimli ve bilinçli kullanmayı öğrenecekler. Konularımız müfredata ve öğrencilerimizin seviyelerine uygun olup öğrencilerin İngilizce dilini kaygı ve korku duymadan kullanmalarını hedeflemektedir. Projemiz mart ayına kadar sürecek olup her ay farklı konularda proje ortakları ile zoom üzerinden yapılan toplantılarla öğrencilerin paylaşım yapabilmelerine imkan vermektedir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında 6/A sınıfı ile Türkçe dersinde "Bilen Oturur" etkinliği yapılmıştır. Ders öğretmeni Ayfer TAŞ tarafından planlanıp yapılan etkinlik ile öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenerek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfederek eğlenceli bir ders işlemişlerdir.

Ara

1 Aralık 2023 tarihinde yapılan okul genelindeki deneme sınavında 5.6.7. ve 8. sınıflar düzeyinde dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokullar arasında düzenlenen hentbol müsabakalarında hem erkekler hem de kızlar kategorilerinde İL İKİNCİLİĞİ'Nİ elde eden Hentbol Ekibimizi tebrik ediyoruz. Emeği geçen eğitmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının bu yıl 100. Yıl dönümü kutluyoruz.

Ekm

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arası "YÜZBİRİNCİ YILA" konulu ŞİİR yarışmasında okulumuz öğrencisi ELİF ECRİN YILDIRIM, BİRİNCİLİĞİ kazandı.

Ekm

Okulumuzu ziyaret eden Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilerimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan ‘Çizgilerle Cumhuriyete Giden Yol’ isimli dergi hediye etti.

Ekm

Okulumuz 5/H sınıfı öğrencileri, sınıf rehber öğretmenleri eşliğinde 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 15. Eğitim Piyade Tugay Komutanlığını ziyaret etti.

Ekm

17 Ekim 2023 tarihinde yapılan okul genelindeki deneme sınavında 5.6.7. ve 8. sınıflar düzeyinde dereceye giren öğrencilerimize belge ve ödülleri okul müdürümüz RECEP ACAR tarafından takdim edildi.

Ekm

Okulumuzda 17 EKİM 2023 SALI günü okul genelinde yapılan DENEME SINAVI sonuçları açıklandı.

Ekm

Okulumuzda AFAD görevlilerinin yönetimi ve idaresi eşliğinde Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

Haz

Okulumuz 2019 yılından beri sahip olduğu eTwinning Okulu ünvanını 2023-2024 çağrı döneminde de eTwinning okul Etiketi başvurusu yapmaya hak kazanmıştır. Okulumuz İngilizce öğretmenlerinden Rahime KURT ve Halime Bilge ASAN rehberliğinde okulumuz gerekli şartları sağlamış olup yeniden eTwinning Okulu olmaya hak  kazanmıştır.

Haz

Projemiz Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında 9 mayıs eTwinning gününü kutladık. Öğrencilerimiz eTwinning konulu afiş ve posterler hazırladılar. Hazırladıkları çalışmaları okul eTwinning panolarında sergilediler. Arkadaşlarına eTwinning hakkında bilgilendirdiler ve projelerini tanıttılar.