Haz

9 Mayıs tüm dünyada eTwinning Günü olarak kutlanmaktadır. Amasya İl Milli Eğitim eTwinning Koordinatörlüğünde düzenlenen eTwinning projeleri yaygınlaştırma etkinliğine okulumuz İngilizce öğretmenleri Halime Bilge Asan ve Rahime Kurt katılmışlardır.

Haz

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesine düzenlenen "EL SANATLARI KURSU"okulumuz çok amaçlı salonunda yıl boyunca devam etti. Kursiyerler tarafından üretilen ürünler 1 Haziran 2023 tarihinde sergilendi.

Sergi, okulumuz müdürü Yavuz KAVAK, okulumuz eski müdürü Yalçın YILMAZ, Halk Eğitim Müdürü ve müdür yardımcısı ile kurs öğretmeni Sabiha Gökçe AKOĞLU eşliğinde açıldı.

May

7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizin yıl içinde Teknoloji ve Tasarım Dersi'nde yaptıkları tasarımlar sergilendi.

May

Okulumuzda yürütülmekte olan Enjoy English eTwinning projemizin nisan ayı etkinliklerimizi tamamladık. Ögrencilerimiz nisan ayı temamız olan ve müfredatimizda da yer alan environment (çevre) konusu üzerine hem el yapımı oyunlar hazırladılar  hem de kahoot web2.0 aracını kullanarak oyunlar tasarladılar. Ayrıca çevre kirliliği, küresel ısınma, ilgili kelimeleri snapwords ve wordart web2.0 aracıyla eğlenceli bir şekilde tasarladılar

May

Güvenli İnternet Günü, INSAFE (European Safer Internet Network) ağı tarafından 2004 yılından itibaren düzenlenmektedir. Her yıl Şubat ayının ilk Salı günü dünyanın dört bir yanında yaklaşık 150 ülkede, çocuk ve gençlerin interneti bilinçli ve güvenli kullanmaları konusunda farkındalık oluşturacak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl tüm dünya ile birlikte 7 Şubat 2023 tarihinde kutlandı.

Nis

27-30 Nisan tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldız Erkekler Hentbol Grup Birinciliği müsabakalarında Amasya'yı okulumuz hentbol takımı temsil etti.

1.Gün  Amasya 28  -  22  İstanbul

2.Gün  Amasya 16  -  5   Düzce

3.Gün  Amasya 12  -  25  Kastamonu

4.Gün  Amasya 10  -  9  Samsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Nis

Ramazan ayında ÇEDES Projesi kapsamında örnek bir yardımlaşma ve dayanışma çalışması sergiledik.

FİNAL Maçı Sonucu:

Çelebi Mehmet Ortaokulu 16 - 15 Abdurrahman Ortaokulu

Mrt

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Masa Tenisi Turnuvasında "Küçük Erkekler" kategorisinde oklumuz öğrencileri "İL BİRİNCİLİĞİ" derecesi elde etmişlerdir. Öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

'6 Şubat Depram Şehitleri Ormanı'na fidanlarımızı dikdik.

Mrt

Ben Türk'üm...Türk esir olmaz. Türk Devletsiz olmaz. Türk Bayraksız olmaz. Türk Ezansız olmaz. Türk Hürriyetsiz olmaz.

Mrt

Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir!.

Mrt

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, hakk´a tapan, milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy

Şbt

Okulumuzda yürütülmekte olan Enjoy English eTwinning projemizin Ocak ayı etkinliklerini tamamladık.