Amasya Çelebi Mehmet Ortaokulu

0(358) 252 65 50
ŞEYHCUİ MAH. VUSLAT SK. ÇELEBI MEHMET ORTAOKULU BLOK NO: 9/2 MERKEZ / AMASYA
Vizyon
Yeniliklere açık, Olaylara geniş açıdan bakabilen, Dinamik, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, Vatanını ve milletini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarını özümsemiş, Çalışkan, bedenen, zihnen ve ahlaken seviyeli, İçinde yaşanılan zamanın gereklerine göre değil, gelecek yüzyılların ihtiyaçlarını bilerek ona göre hazırlıklarını yapan, yaşanılan zamanın da bütün teknik ve teknolojik gelişmelerini bünyesine nüfuz ettiren, Aynı zamanda da sevgi ve hoşgörü iklimini soluklayan, herkesle diyaloga açık, his ve düşüncelerini ifade edebilen insanlığın temsilcilerini yetiştirmektir.
Misyon
Eğitim ve öğretim alanında kabul gören yeni değerler ve uluslar arası standartlar doğrultusunda. Öğrenmenin severek gerçekleştirdiği, sağlam bir kişilik yapısının ve bilimsel düşünmenin temellerinin atıldığı bir ortam oluşturarak en ileri eğitim ve öğretim yöntem ve tekniklerini uygulayarak dünya standartlarında bir okul ortamı oluşturmak ve okul çağındaki her bireyin eğitim-öğretim görmek istediği Amasya ‘da en önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır.
Öğretim Şekli :NORMAL-TAMGÜN
HALK OTOBÜSÜ